Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu. Oferujemy szeroki wybór dań i napojów, idealnych na różnego rodzaju uroczystości.

Przykładowe menu konsolacji

Oferta menu na konsolację

Zupy (Dwie zupy do wyboru)

  • Rosół z perliczki z lanymi kluskami (domowy, aromatyczny bulion)
  • Krem z borowików z grzankami truflowymi
  • Krem z pomidorów z serem bursztyn i bazylią
  • Żurek na borowikach z pierożkami nadziewanymi białą kiełbasą (na zakwasie własnej roboty)

Przystawki i sałaty (Trzy przystawki do wyboru)

  • Tatar wołowy z majonezem lubczykowym (wołowina z lokalnych gospodarstw)
  • Śledź holenderski w śmietanie (marynowany na miejscu)
  • Sałata z awokado i krewetkami (z lekkim dressingiem cytrynowym)
  • Sałata z buratą, pomarańczami i orzechami pekan (z dressingiem miodowo-musztardowym)
  • Chleb własnego wypieku

II danie (Dwa dania do wyboru)

  • Kaczka po polsku z sosem wiśniowym (marynowana w przyprawach korzennych)
  • Pieczony filet z okonia morskiego z sosem maślanym
  • Kotlety schabowe z kapustą zasmażaną (klasyka w nowoczesnym wydaniu)
  • Pieczona karkówka z sosem cebulowo-kminkowym (idealnie krucha, aromatyczna)

Dodatki do II dań

  • Ziemniaki pieczone w soli
  • Puree ziemniaczane
  • Warzywa grillowane
  • Mix sałat z winegretem

Desery

  • Domowy sernik z nutą wanilii
  • Szarlotka na ciepło z kruchym spodem

Napoje

  • Bufet kawa/herbata w cenie
  • Napoje zimne: woda, soki owocowe (pomarańczowy, jabłkowy) – bez ograniczeń

Informacje dodatkowe

  • Do ceny menu doliczamy serwis kelnerski w wysokości 10%.

Chrzciny

Oferta menu

Zupy

(Dwie zupy do wyboru)

  • Rosół z perliczki z lanymi kluskami
  • Żurek na borowikach z pierożkami z białą kiełbasą
  • Krem z białych warzyw z olejem truflowym
  • Krem z pomidorów San Marzano z bursztynem i bazylią

Przystawki i sałaty

(Podane w stół)

  • Sałata z awokado i krewetkami (lekki dressing mango z chili)
  • Sałata z grillowaną polędwicą, pieczoną papryką i rzodkiewką
  • Tatar z wołowiny z majonezem lubczykowym (najwyższej jakości wołowina)
  • Carpaccio z marynowanego łososia z grejpfrutem (wykwintna kompozycja smaków)
  • Pieczywo własnego wypieku

II danie

(Podane w stół)

  • Kaczka pieczona po polsku z sosem wiśniowym, ziemniaki pieczone w soli
  • Pieczony okoń morski z sosem maślanym, musem z zielonego groszku
  • Stek z wieprzowiny Iberico z purée i sosem cebulowym

Desery

(Podane w bufet)

  • Sernik z białą czekoladą i musem wiśniowym
  • Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną
  • Tiramisu

Napoje

  • Bufet kawa/herbata w cenie
  • Napoje zimne: woda, soki owocowe i napoje gazowane – bez ograniczeń

Informacje dodatkowe

  • Do ceny menu doliczamy serwis kelnerski w wysokości 10%.

Komunie

Oferta menu

Zupy

(Dwie zupy do wyboru)

  • Rosół z lanymi kluskami (domowy, aromatyczny bulion)
  • Krem ze szparagów (z dodatkiem świeżego koperku)
  • Botwinka z młodymi ziemniakami
  • Chłodnik litewski z jajkiem (idealny na ciepłe dni)

Przystawki i sałaty

  • Sałata ze szparagami, ogórkiem małosolnym i kremowym kozim serem (z winegretem cytrynowym)
  • Sałata z awokado i krewetkami (delikatny dressing z mango i chili)
  • Tatar z wołowy z majonezem lubczykowym
  • Carpaccio z marynowanego łososia z grejpfrutem
  • Szparagi z sosem berneńskim (klasyczne, eleganckie połączenie)

II danie

  • Kaczka po polsku z sosem wiśniowym (marynowana i pieczona do perfekcji)
  • Pieczony filet okonia morskiego z sosem maślanym i purée z zielonego groszku
  • Sznycle cielęce z młodymi ziemniakami i glazurowaną marchewką (delikatne i soczyste)

Desery

  • Panna cotta waniliowa z musem malinowym (delikatny, kremowy deser)
  • Domowy sernik z białą czekoladą
  • Lody ze świeżymi owocami

Napoje

  • Bufet kawa/herbata w cenie
  • Napoje zimne: woda, soki owocowe i napoje gazowane– bez ograniczeń

Informacje dodatkowe

  • Do ceny menu doliczamy serwis kelnerski w wysokości 10%.